lettergroot vergrotenlettergroot verkleinen

Open Dag: thema BRONSTIJD


Zaterdag 22 oktober  tussen 11.00 en 16.00 krijgt een ieder de kans om kennis te maken met de bronstijd tijdens de open dag op de opgraving in Bijsterhuizen. Archeologen vinden hier momenteel sporen en vondsten van de mensen die tijdens de bronstijd (van 2000 tot 800 voor Chr.) op een rivierduin tussen Wijchen en Nijmegen woonden. Tijdens de bronstijddag worden rondleidingen gehouden en is er van alles te doen voor jong en oud.

De dag staat in het teken van de bronstijd. Bronsgieters tonen hun kunsten en een vuursteenklopper laat zien hoe mensen vroeger van vuursteen werktuigen maakten. Verder brengt een muzikant millennia oude klanken ten gehore en kunnen kinderen deelnemen aan een archeologieworkshop en bovendien zelf meegraven naar archeologische vondsten. Reden genoeg, kortom, om zaterdag een bezoekje te brengen aan de opgraving op de Celsiusstraat (nr. 51) in Wijchen!